Літературна хвилинка “Той світ, що я із думки сотворила”

2.02.2019 р. в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід з нагоди 70-річчя від дня народження Галини Турелик.

Кожен, хто відвідав в цей день бібліотеку, мав змогу познайомитися з життєвим і творчим шляхом поетеси та журналістки Галини Турелик.

Народилася вона 2.02.1949 року в місті Львові, а з 1958 року проживає на Прикарпатті. Професію журналістки здобула в Львівському державному університеті, працювала в редакціях районних газет, довгий час була першим заступником головного редактора журналу “Перевал”.

В своїх творах вона оспівує працю земляків-хліборобів, будівельників, онови в житті Прикарпаття. Поетеса пише про кохання, про радість материнства, про чарівну красу природи.

На даний час Галина Зіновіївна є авторкою дев’яти поетичних збірок, кожна з них засвідчує поглиблення майстерності поетеси. Авторка у
постійному пошуку свого неповторного слова, власного бачення світу і людей в ньому.

А ще Галина Турелик є лауреатом обласних премій імені Дмитра Клима, ім. Василя Стефаника, ім. Мирослава Ірчана та Володимира Свідзінського.
Доповненням до заходу стала тематична викладка творів поетеси.
Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top