Літературна мозаїка “Струмки доброти від  Віри Багірової” за книгами християнської тематики “Славлення” та “Таїнство пречистого милосердя”

Хвалімо Господа устами,
Хвалімо Господа ділами,
Хвалім Його у кожнім слові,
Що в українській рідній мові.
Хвалім у мудрості смиренній,
Хвалім у старості навченій
Хвалімо щиро, наче діти,
За те, що ми живем на світі.
В. Багірова “Хвалімо Господа”

15 липня 2018 року Вірі Багіровій (1948р.н.), поетесі, лауреату міської премії ім. І. Франка (2014) виповнилося 70 років. З цієї нагоди цього дня, а саме 15 липня 2018 року о 13:00 працівники абонементу ЦБ (вул. К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели для своїх користувачів літературну мозаїку “Струмки доброти від  Віри Багірової” за книгами християнської тематики “Славлення” та “Таїнство пречистого милосердя”.

Знайомлячи користувачів з біографією поетеси, бібліотекар підкреслила, що є люди, від яких віє надзвичайною життєвою енергією, поруч з ними відчуваєш красу життя. Саме  до таких людей і належить член НСПУ з 1996 року, лауреат премії Юрія Шкрумеляка та імені Марійки Підгірянки, авторка багатьох книжок для дітей – Віра Багірова, а її книги християнської тематики “Славлення”(2009) та “Таїнство пречистого милосердя”(2001) – велика праця письменниці в розвої християнської моралі. 

Представляючи книгу Багірова В. Таїнство пречистого милосердя. Осмислення. – Івано-Франківськ : Місто НВ, 2001. – 160 с., бібліотекар зауважила, що ця книга призначена всім тим, хто потребує пізнати силу і глибину Святого Писання і хто є цінителем високохудожнього виразу думки. Отець Роман Паньків в пасторському благословенні і передмові до книги зазначає: ”Ця мала книга охоплює періоди створення Сонця, Землі, людей на землі, гріхопадіння Адама, шляхи людства  до спасіння, пришестя Месії, вибрання людей для справи спасіння у вибраному народові, святе Відкуплення, плоди пречистого милосердя та месіянство християн. У книзі багато інформаційного матеріалу, зібрано найголовніше серед головного, хоч за словами автора, – не вмістимого вмістити не можна. Вся життєва історія людства – є очікування приходу Спасителя, так було, так є, так буде. Ми живемо для Нього, а Він  жив на землі для нас – це тематична нитка книги, і з цим завданням Віра Багірова справилася добре.

 

Характеризуючи іншу книгу Багірова В. Славення : поезія релігійної тематики. – Івано-Франківськ : Місто НВ,2009.- 160с., бібліотекар процитувала відгук про неї отця-професора Івана КОЗОВИКА:

“У Псалмах авторка дотримується основ, як першопочаткових інформацій; нумерується вірш, отже не відходиться від рамок власне Псалму. Одночас­но стискає вираз до уможливлення його стрункої літературної строфи. Ця спроба подає нам Псалм у його стрункості, текстовому розширенні думки і, головне, покладенню на нотний стан та його оспівуванню. Співами Псалмів користувалися церкви як перша, так і сьогоднішня, а їхні християни залюбки виражали стан душі, піднесеної до Бога. І Пророки, і наш Спаситель, і Богородиця користувалися співом Псалмів як нині ми користуємося церковним щоденним та празниковим співом. Але наш ужитковий спів вимагає літера­турних та нотних рамок, отже викладення Славень у Псалмах Вірою Багірової дає чудову можливість повернути спів Псалму до ужиткового стану, не порушуючи його змісту”.

Надіємося, що книги християнської тематики  Віри Багірової будуть настільними для багаточисельних поклонників одиночного та хорового співу Псалмів, прочитування християнських Сла­вень в часи посту та для широкого кола користувачів на кожен день і нехай зостанеться над вами та вашими сім’ями Пречисте Боже милосердя, любов та опіка Божої матері.

Захід підготовлений і проведений в рамках заходів “ 2018  рік – Рік Божого Слова в Україні”, відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top