Літературна година – посвята “В своїй хаті, своя правда, і сила, і воля…”

Тарас Григорович Шевченко — український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч, національний герой і символ України. Життєвий шлях Тараса був складним й тернистим, в постійних пошуках істини поету й художнику вдалося випередити тенденції свого часу.

І саме тому, навіть через 200 років, слова та думки Шевченка звучать наче щойно написані чи виголошені. Кобзар живий, його вірші актуальні в наші дні, як ніколи.

10 березня 2018 року о 13.00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась літературна година – посвята “В своїй хаті, своя правда, і сила, і воля…”, приурочена 204-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Бібліотекарі підготували до заходу розгорнуту інформацію про життя та творчість поета, запросили до активної участі гостей бібліотеки. “Про нього кажуть “геній”, “пророк”, “український Месія”… Ні одного політика, гетьмана чи церковного діяча України не вшановують так, як Шевченка. Поезія Шевченка змусила світ пройнятись повагою до справжнього українського літературного слова та жанру… ” – такими словами розпочала свій виступ Ірина Тарновецька-Мороз. Вона натхненно прочитала авторський вірш – посвяту Тарасу Григоровичу Шевченку «Читаємо Шевченка». Ірина Казакова захоплююче розповідала про життєвий та творчий шлях Кобзаря, ілюструючи свою розповідь тематичним відео “Думи мої, думи мої…” Бібліотекарі заохочували до спілкування гостей, які з особливим піднесенням декламували вірші поета, власні вірші, присвячені Тарасу Григоровичу, обмінювались думками щодо його творчості та ролі в суспільному житті України. Вразили декламації та пісні членів клубу ”Людей золотого віку” Юстини Лялик, Івана Кухаря, Андрія Гелети, Катерини Гуменюк та ін. Найменші учасники заходу також вшанували Великого Кобзаря, декламуючи його вірші. В заході взяли участь діти: Неля Кавінська, учениця 1-Б класу гімназії №2, Максим Цуркан, учень 5-Г класу ЗШ №21 Данило Цуркан, учень 7-Б класу ЗШ №21.

До заходу бібліотекарі презентували тематичну книжкову виставку “Тарас Шевченко – символ нації, пророк народу” та ексклюзивне відео-декламацію, яку бібліотекарі читального залу та відділу АБІС присвятили Кобзареві.
Нікого не залишило байдужим Шевченкове слово, його пророчі вірші торкнулися сердець присутніх, всі глибоко відчули велич таланту геніального поета та духовну єдність.

Захід відвідали журналісти Івано- Франківської обланої ТРК “РАІ”.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі: Ірина Тарновецька-Мороз та Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top