“Ліквідатори – ратники Вітчизни…”

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування  ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14.12.2017 р. о 13:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради відбулася година пам’яті “Ліквідатори – ратники Вітчизни…”. Низький уклін Вам, герої-ліквідатори, за мужність, героїзм та надзвичайну силу духу. Світла пам’ять і  шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.

Захід включав виступ “Символ мужності та героїзму”, в якому бібліотекар розповіла про тих, хто першими вступили у двобій з атомним монстром та ціною власного  здоров’я і життя рятували Україну й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. З роками притупляється гострота пережитого, приходять нові покоління, які мало що про неї знають. На жаль, дедалі менше залишається безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії. Завдання бібліотек популяризувати літературу для користувачів бібліотеки, щоб зберегти пам’ять про подвиг тих, хто захистив людство від ядерної загрози. Підсилив сприйняття теми мультимедійний  відеосупровід “Чорнобильський слід”.

Також бібліотекарі презентували увазі присутніх виставку-застереження  “Є місце подвигу не тільки в дні трагедії”. Тему виставки яскраво висвітлили книги, ілюстровані тематичні альбоми та публікації в періодиці. Серед них:

Білицький В. Післячорнобильські реалії / В. Білицький // Слово Просвіти. – 2017. – 27квітня-3 травня (Ч. 17). – С. 5.

Бажан О. Г. Техногенна катастрофа 1986 р. в документах КДБУРСР / О. Г. Бажан // Український історичний журнал. – 2016. – № 2. – С. 163-197.

Косянчук І. Ліквідатори просять допомоги / І. Косянчук // Урядовий кур’єр. – 2017. – 26 квітня (№ 78). – С. 3.

Киридон А. Чорнобиль – 1986: актуалізація смислових кодів у просторі пам’яті / А. Киридон // Зовнішні справи. – 2016. – № 4. – С. 32-35.

Усатенко В. Міфи і реальність Чорнобиля / В. Усатенко // Голос України . – 2017. – 16 листопада (№ 21). – С. 4.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top