“Лунай величне наше слово”

Яке прекрасне рідне слово!

        Воно – не світ, а всі світи.

( В. Сосюра)

У рідному слові початок усіх початків людського буття. Народ говорить, що “слово до слова – зложиться мова”. Для кожного народу дорога його мова, а нам українцям, найдорожча наша українська. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Мова віддзеркалює душу народу , його історію. Тож давайте ж разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову.

8 листопада 2019 року   в приміщенні актового залу ліцею № 13 відбулося чергове засідання літературного клубу “Срібні передзвони”, під час якого працівники бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська,22)  МЦБС  Департаменту культури Івано-Франківської міської ради разом з членами клубу і учнями 9-х класів провели літературне свято “Лунай величне наше слово”.

Зустріч відбулася в святковій і дружній атмосфері. Учні брали активну участь у проведенні свята, читали вірші, співали пісень. Члени клубу підготували літературно-музичну мандрівку сторінками історії нашої мови і мультимедійну презентацію “Спочатку було слово”, які дали змогу присутнім більш детально заглибитись в історію мови, в її багатий та чарівний світ.

 Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою представленою на книжковій виставці “Краса і багатство української мови”, яка дала змогу заглибитись в історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top