“Лицарі Небесної Сотні”

20 лютого 2019 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52 а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  до Дня Героїв Небесної Сотні відбулася хвилина пам’яті “Лицарі Небесної Сотні”.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на Небі.

Присутні пригадали події зими 2013-2014 років, згадали у молитві усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Для користувачів бібліотекарі підготували виставку-вшанування “Назавжди Воїни і патріоти”. Читачі бібліотеки переглянули книги, газети та журнали, які розповідають про революцію Гідності, яка змінила життя країни, життя кожного українця:

Борітеся – поборете![текст]: поетика революції/ уклад. та автор передмови О. М. Уліщенко. – Х.: Віват, 2014. -96 с.

Герої революції Гідності [текст]. – Івано-Франківськ: Місто-НВ, 2015. – 132 с.:іл.

Євромайдан: хроніка відчуттів [текст]: есе/ Т. Прохасько, І. Ципердюк, Ю. Андрухович. – Брустурів: Дискурсус, 2014. – 156 с.

Кокотюха А. Вогняна зима [текст]: роман/ А. Кокотюха. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 352 с.

Филипчук З. День і ніч навколо багаття [текст]: роман/ З. Филипчук. – Л.: Апріорі, 2015. -204 с.

Фіалко Н. Коли брати стають ворогами…[текст]: повість-есей/Н. Фіалко. -Т.: Навчальна книга-Богдан, 2016. – 368 с.

Маємо пам’ятати своїх Героїв, бо герої творять дійсність, герої формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоби осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.  

Відповідальна за проведення Озарко М. М.  

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top