“Листівка, яка має значення не лише для нас з тобою”

12 березня 2018 року  о 15:00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Департаменту культури міської ради стартувала благодійна акція-розповсюдження листівок творчого проекту  “Листівка, яка має значення не лише для нас з тобою”. Кошти від продажу нових листівок спрямовуються на потреби сиріт із інвалідністю. Акція проходить в форматі підтримки проекту “Підтримане проживання, як альтернатива інтернатній опіці над сиротами з інвалідністю” благодійної організації  “Українська благодійна мережа”, презентація якого відбудеться 31 березня о 13:00 в читальному залі ЦБ (вул. П.Орлика,5) за організації абонементу ЦБ. Підтримане проживання – це передовий світовий досвід влаштування людей з інвалідністю.

Це геть інша у порівнянні з інтернатами форма проживання. У жодному разі не можна вважати спільноти невеликими інтернатами. “Життя у спільноті має бути як у звичайних людей”, – каже Василь Футерко, керівник та волонтер УБМ. А психолог Зоя Єрмакова підтверджує, що діти чи молоді люди з першою і другою степенями недорозвиненості, які на разі живуть в будинках- інтернатах (Залучанському, Коломийському чи в інших подібних закладах) могли б жити в інших умовах і могли б розвиватися далі. Так склалося життя, що ці люди були покинуті і вони нічого не навчені. Будинки підтриманого проживання повинні давати їхнім мешканцям нові можливості, за яких допомога повинна закінчуватися рівно там, де починаються власні можливості людини.

Основне завдання спільноти – повернути сиротам із інвалідністю мотивацію до життя настільки,  наскільки це можливо, поступово викорінювати “нав’язану безпорадність”, якої вони набули в інтернатах. Мешканці спільнот матимуть змогу працювати, зростати особистісно,брати участь у житті громади.

Сприяння створенню спільнот підтриманого проживання – це можливість назавжди покращити життя сиріт з інвалідністю, визволивши їх з інтернату.

Щиро дякуємо усім, хто долучається до цього важливого етапу  проекту своєю особистою щирою підтримкою. Придбавши листівки, ви не тільки допоможете сиротам із інвалідністю, а й зможете більше дізнатися про будинок підтриманого проживання.

Листівки виготовлені за ілюстраціями мешканки Погонянського інтернату Любові Оробець.

Відповідальна за проведення акції-розповсюдження – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top