«Кібербулінг: інформація та способи захисту»

Сучасне життя неможливо уявити без Інтернету. З самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю. Оскільки, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди корисної і конструктивної, виникає проблема безпечного використання Інтернету не тільки дітьми, а й дорослими. Тому, для просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії  День безпечного Інтернету (Safe Internet Day).  З другого  тижня лютого Україна також приєднується до популяризації шляхів безпечного використання сучасних IT-технологій.

21. 02. 2019 року о 11:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках чергового засідання молодіжного правового клубу “Діалог” відбулася консультація фахівців до Дня безпеки в Інтернеті  «Кібербулінг: інформація та способи захисту».  

Бібліотеки, дитячі та молодіжні клуби, правові, соціальні, громадські, бізнес-організації,  медіа та різні соціальні мережі повинні консолідувати свої зусилля з метою обговорення питань безпечної поведінки в Інтернеті, виявлення потенційних загроз, випадків порушення прав дитини та шляхів їх захисту .

“Кожна людина, володіючи інтернетом, може оцінити інтелектуальний  та культурний розвиток сучасних технологій, всі переваги Глобальної мережі. Тільки не треба забувати, що інформацію можна легко пошкодити та знищити, тому треба навчитися відрізняти безпечний Інтернет від небезпечного та захищати себе від небезпеки в Інтернеті, поширювати цю інформацію у своєму середовищі, наголошувати батькам на існуючі правила  безпечної роботи в Інтернеті….”, – так розпочала свій виступ керівник клубу “ДіалогВ ” Шегда Майя.

На засіданні інформували по темі, надавали коментарі та консультації провідні фахівці юридичних установ міста.

Сабат Надія Володимирівнадоцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи ПНУ ім. В. Стефаника надала можливість учасникам клубу “Діалог”, студентам 3-го курсу ПНУ імені В. Стефаника (відділ соціальної педагогіки та психології) взяти участь у конструктивному  діалозі. Така форма співпраці сприяє здобуттю студентами теоретичних знань та практичних навичок, щодо вирішення  проблем кібербулінгу в правовому вимірі, самоутвердженню молоді та вихованню їх свідомої правової  позиції.

Запрошений на засідання інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області – Максим’юк Степан, зробив фахову оцінку поширеного в соціумі форми зловживання соціальних мереж. Він глибоко розкрив напрямки роботи безпосередньо відділу кіберзлочину, хакерських атак, зареєстровані в Івано-франківській області. Акцентував увагу на правилах Інтернет -безпеки та Інтернет-етики, незаперечній ролі  батьків у цьому питанні.

Левкун Ярослав, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти  ГУ юстиції в Івано-Франківській області  наголошував гостям заходу на юридичній відповідальності за неправові вчинки у кіберпросторі; проаналізував швидкі темпи глобалізації кібербулінгу, закликав до толерантності та Інтернет-етикету в нестандартних ситуаціях. Спираючись на нормативно-правові акти, Адміністративний та Кримінальний Кодекси України надав інформацію про юридичну відповідальність  за психологічне, фізичне та моральне насильство в Інтернет просторі.

В ході засідання учасниками заходу був опрацьований тест на виявлення мотивів інформаційної поведінки та характеру інформаційної взаємодії з іншими членами інформаційного середовища “Інтернет і особистість.”

Увазі присутніх була презентована тематична виставка  Кібербулінг – це загроза XXI ст-тя”.

 Відповідальна за проведення засідання керівник правового клубу “Діалог” Шегда Майя.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top