Куток пам’яті “Герої Небесної Сотні – Сучасні Герої України”

20 лютого 2018 року о 12.00 у 4-ті роковини кривавих розстрілів на Майдані – працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вшанували пам’ять загиблих Героїв Майдану, організувавши для своїх користувачів куток пам’яті “Герої Небесної Сотні – Сучасні Герої України”.

Бібліотекарі нагадали, що учасники Революції Гідності поклали життя за вільне Європейське майбутнє Батьківщини. Своїм подвигом вони змінили Україну.
В цей день до бібліотеки завітала мати учасника Майдану і АТО Розлуцька Дарія Дмитрівна., яка своїми спогадами вернула в ті страшні і тривожні часи. Кожний день вона своїми материнськими молитвами просила його повернення. Зараз він живе і працює в Києві і донедавна був нашим користувачем. Також дуже цікавою розповіддю про ті нелегкі часи розчулив користувачів учасник Майдану і АТО Сухарєв Олег Ігорович, який під час війни був тяжко поранений і його дружина-волонтерка не відходила від нього ні на крок. Не дивлячись на свою інвалідність, він зумів закінчити історичний факультет Прикарпатського університету і є також нашим користувачем бібліотеки.

Всім присутнім було дуже цікаво ознайомлюватися з кутком пам’яті і шани, вони з смутком і гордістю підходили до Героїв Небесної Сотні.
Герої не вмирають, вони не відійшли у небуття, завжди між нами є, лише у небо піднеслись, щоб шлях у світле майбуття нам прокладати.

Куток був представлений книжковою виставкою “Вони загинули, щоб жила Україна” і меморіалом пам’яті з портретами Героїв Небесної Сотні “Ми пам’ятаємо ваш подвиг”і бібліовітражем “Небесній Сотні – шана і молитва”.

Захід представлений для широкого кола користувачів, відповідальні бібліотекарі абонементу ЦБ Лисенко Л.С. і Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top