Краєзнавчий мікс “Відкрий для себе рідне місто”

Франкове місто – наша рідна доле!
З невольницьких руїн ожив твій дар.
Твоє ім’я постало ясночоле, –
Ти волі повносилий володар…
Я. Дорошенко

Навесні, коли прокидається і розцвітає природа, святкує свій день народження наше місто – Івано-Франківськ. У 1662 році Станіславів отримав магдебурзьке право. Цей рік і вважається офіційною датою заснування міста магнатами Потоцькими.

З нагоди 357-ї річниці заснування нашого міста 12.05.2019 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в міському парку ім. Т. Шевченка провели краєзнавчий мікс «Відкрий для себе рідне місто».

Щоб краще ознайомити присутніх з історією, з цікавими фактами про наше місто, місцями, які варто відвідати і побачити в Івано-Франківську, працівники бібліотеки створили буклет «Відкрий для себе рідне місто». Відвідувачі мали змогу продемонструвати свої знання про наше місто взявши участь у вікторині «Люби і знай свій рідний край». Івано-Франківську письменниками-сучасниками присвячено чимало поетичних та прозових творів. Присутні з задоволенням взяли участь в читанні цих творів.
Цікавим доповненням масового заходу була викладка літератури «Моє місто не старіє, моє місто розквіта». На ній були представлені книги: В. Багірова «Місто кохане моє»; Бондарев І., Головатий М. «Івано-Франківськ: погляд крізь століття». «Від Станіславова до Івано-Франківська»; Діда Р. «Вони народились в Івано-Франківську» і інші.

З Днем народження мій тихий куточок раю!
Відповідальні Подолецька Г.І. Іванишин А.-Б. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top