Краєзнавча мандрівка “Про що розповідають вулиці Івано-Франківська”

7 травня 2018 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до Дня міста для широкого кола користувачів відбулася краєзнавча мандрівка “Про що розповідають вулиці Івано-Франківська”.

Івано-Франківськ – одна із туристичних родзинок Західної України. Це місто – приклад того, як буквально за кілька років можна змінити вигляд вулиць, парків та навіть маленьких скверів. Затишне місто вже стало улюбленим для багатьох туристів, вони повертаються сюди знову і знову, щоб поблукати вуличками міста. А їх тут – не багато, не мало – 500.
Читачі здійснили захопливу мандрівку вулицями Івано-Франківська. Кожна з них має свої особливості, родзинки, затишні місцини.

Любителі давнини дізналися більше про старовинні пам’ятки архітектури. А щоб мандрівка була не тільки цікавою, а й пізнавальною, бібліотекарі підготували для користувачів книжкову виставку “О рідне місто, зоре світанкова”. Читачів зацікавила книга І. Бондарева та М. Головатого “Івано-Франківськ: погляд крізь століття”, а саме – старовинні листівки та сучасні фото, історичні факти та легенди, таємниці вулиць старого міста. У книзі розкривається історія центральних вулиць Івано-Франківська, досліджується родовід більше сотні споруд, які формують неповторне обличчя міста на Бистрицях. Кому належали шикарні особняки й вілли, які пристрасті вирували за холодними кам’яними фасадами, чи пов’язані якісь таємниці та легенди з конкретними будинками – на ці питання допитливий читач знайде ґрунтовну відповідь. Не менш цікавими і пізнавальними є книги наших краєзнавців В. Полєка, І. Монолатія, М. Мицана. Приходьте та дізнавайтеся більше про своє місто.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top