Краєзнавча година “Містознавець з вулиці Брукованої”

“Вам пізнати вдалось незбагненне:
Заглянули Ви в давні часи –
І зробили все явним таємне,
Вкарбували для нас навіки”

21.01.2018 р. працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури міської ради провели краєзнавчу годину “Містознавець з вулиці Брукованої”, до 75-и річчя від дня народження М. Головатого.

Михайло Головатий – один із засновників Івано-Франківської обласної організації НРУ, депутат обласної ради 1-го демократичного скликання (1990-1994 рр.), член НСКУ, почесний працівник туризму та заслужений працівник культури України; уже по смерті – почесний громадянин нашого міста, а на меморіальній дошці, встановленій на будинку, де жив Михайло Іванович надпис: “найретельнішому краєзнавцю і літописцю міста”. До цього переліку варто додати, що пан Михайло автор і ведучий телепрограми “Вулиця”, до того ж багато журналістів вважають його колегою, адже у його доробку понад 600 публікацій у газетах, журналах і наукових збірниках.

Працівники відділу краєзнавства ЦБ презентували присутнім книжкову полицю “Творчі горизонти М. Головатого”, на якій зібрані книги та статті ювіляра. Спогадами про краєзнавця ділилися користувачі відділу, котрі були знайомі з Михайлом Івановичем: Гах Й.М., Макаровський І. П., Туєшин О. М.

Матеріал підготувала завідувач відділу краєзнавства ЦБ Паркулаб Г. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top