Конкурс «Літературний ланцюжок»

13 липня в центральній бібліотеці для дітей (вул.С.Бандери, 8 Т.: 53-25-97) у рамках проекту “Літо +” відбувся конкурс «Літературний ланцюжок», присвячений 70-річчю Івано-Франківської дитячої письменниці В. Багірової.

Протягом дня дітям та батькам була представлена виставка творів письменниці, бібліотекар розповідала про її творчий шлях, презентувала книжки письменниці. Протягом дня звучало поетичне слово Віри Багірової: діти читали вірші, слухали інших.

Кожен її вірш – яскрава квіточка в барвистому вінку духовної поезії, що просякнута великою любов’ю до Бога, до дітей, до України. Поетичне слово Віри Багірової ненав’язливо і дуже обережно вчить маленького читача християнським чеснотам: бути доброзичливими, щедрими, працьовитими, цнотливими, терплячими, милосердними, радісними, поміркованими.

Старших дітей привернула увагу книжка Віри Багірової «Жива вода». В ній письменниця в художній формі, доступній дитячому сприйняттю, розповідає про різноманітні явища нашого оточення, що пов’язані з водою. Віра Багірова уміло поєднала наукові факти з фольклором, з переказами та легендами. Книжка вийшла легка, прозора й чиста, як вода. Кожне її оповідання випромінює велику любов до оточуючого середовища і закликає читача захищати Землю. Авторка надіється, що спільними зусиллями ми станемо на захист екології, і майбутні покоління побачать нашу планету «в блакитно-зеленій сукні, прикрашеній квітами, діамантовими перлами крапель роси й туману, унікальністю візерунків сніжинок та пір’їнок хмар…».

Кожна дитина, що відвідала книжкову виставку «Душею і серцем віддана дітям», долучилася до творчості Віри Багірової та обрала для читання збірку, що сподобалось.

Про письменницю:

  • Багірова Віра Михайлівна народилася 15 липня 1948, в селищі Більшівці Галицького р-ну Івано-Франківської обл.
  • Багірова Віра – поетеса, прозаїк, драматург. Автор біля 40 книжок віршів, казок, оповідань, п’єс та пісень. В щедрому ужинку й твори на християнську тематику, яку письменниця почала висвітлювати першою на Україні і подавати її у форматі саме для маленького читача.
    Лауреат премії імені Івана Франка в номінації Література за поетичні та прозові збірки «Золота Пасха», «Галичаночка», «Місто кохане моє».
  • Лауреат премії імені Марійки Підгірянки за книги «Ялинка», «Анелі».
  • Нагороджена орденом Тараса Шевченка від Всеукраїнської Координаційної Ради за книгу «Тарасова Україна».
  • Окремі вірші, оповідання та казки Віри Багірової включено до шкільних програм із народознавства, програмників для дошкільнят «Малятко» і «Дитина».
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top