Компетентний бібліотекар – навчання протягом життя

Ми змінюємо світ, а світ змінює нас. І такі традиційні суспільні атрибути, як-от книга, школа, бібліотека раптом набувають нового змісту та незвичної форми.

З таких слів 10 жовтня 2019 року бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС розпочали перший модуль онлайнового курсу “Бібліотека – відкритий публічний простір”.

Курс складається з 5-ти основних тем:

  • Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.
  • Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
  • Бібліотека – доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
  • Бібліотека – місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
  • Бібліотека – адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.

Викладачі:

  • Оксана Бруй, кандидатка наук із соціальних комунікацій, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, директорка Бібліотеки НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”
  • Ірина Шевченко, кандидатка педагогічних наук, доцентка, віце-президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, директорка Центру неперервної культурно-мистецької освіти НАКККіМ, Заслужена працівниця культури України
  • Ярослава Сошинська, кандидатка історичних наук, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація, доцентка НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” 
  • Оксана Бояринова, PR-менеджерка ВГО Українська бібліотечна асоціація

Онлайн-курс розроблений ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції, та Японії.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top