Коло думок “Толерантність починається з мене”

Останнім часом стало модним говорити про толерантність. Для нашої свідомості поняття «толерантність» незвичне. Нам ближче наше слово «терпимість». У своєму широкому змісті слово «толерантність» (до речі, походить від латинського tolerantia, тобто терпіння), означає терпимість до чужих думок і вчинків, здатність ставитися до них без роздратування. Толерантна людина поважає переконання інших, не намагаючись довести свою виняткову правоту.

16 листопада, відзначаючи Міжнародний день толерантності,  бібліотекарі абонементу центральної міської бібліотеки (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради провели коло думок “Толерантність починається з мене”.

Протягом дня бібліотекарі спілкуючись із користувачами давали відповіді на ряд питань: Що таке толерантність? Яку людину можна вважати толерантною? Які риси зазвичай має така людина? Чому необхідно бути толерантним? Також обговорювалися теми: «Толерантність до природи», «Толерантність до тварин», «Толерантність до людей», «Толерантність  до культур інших народів».

 Під час заходу присутні зрозуміли, що всі ми різні, а тому кожен з нас повинен виховувати в собі здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе і вчитися встановлювати з кожним доброзичливі стосунки. Під час заходу учасники розширили поняття про толерантність, прагнули вирішити питання: як  молодим людям стати терпимішими та добрішими один до одного. Розвеселив усіх міні-конкурс  «Толерантність у висловах». Також бібліотекар провела анкетування  молоді «Наскільки ви толерантні?» та експрес-тест «Чи уважний ти до оточуючих ? , які довели необхідність підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та мирного співіснування, берегти природу, допомагати іншим людям, вивчати та поважати традиції різних народів. Адже в Україні, як  багатонаціональній державі з різними культурами та релігіями, терпимість до інших є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку.
Наприкінці заходу бібліотекар разом з користувачами зробили висновок, що для того, щоб досягти успіху у власному житті, треба не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру.
Захід проведено для юнацтва. 

Відповідальна Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top