Коло думок «Молодь за толерантність»

Міжнародний день толерантності відзначають щорічно 16 листопада. Його запровадили у 1995 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етичної незалежності чи кольору шкіри.

До Міжнародного дня толерантності 16 листопада 2018 року в бібліотеці–філії №8 (вул. Блавацького, 1) МЦБЦ Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулось коло думок для учнів 10 класу ЗШ №6.

Бібліотекар наголосила, що останнім часом стало модним говорити про толерантність. Для нашої свідомості поняття толерантність незвичне. Нам ближче наше слово терпимість. Кожна людина неповторна. Світ тому і цікавий, що ми всі різні. Іноді рису характеру товариша вас нервують, іноді, навпаки, допомагають вам прийняти рішення. І незважаючи на відмінності у характерах, ви є друзями, вам цікаво разом. Тому терпимість потрібно проявляти до всіх.

Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле, не робить акцент на розбіжностях між своїм та чужим, тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору. Тож давайте будем толерантними.

Було проведено тестування «Чи толерантна я людина?». Також учні мали змогу переглянути відеоролик «Толерантність починається з мене».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top