Книжково-ілюстративна виставка «Україна моя барвінкова, захистить хай тебе Покрова»

9 жовтня в центральній бібліотеці для дітей (вул. С.Бандери, 8 Т.: 53-25-97) відкрилася книжково-ілюстративна виставка «Україна моя барвінкова, захистить хай тебе Покрова». Виставка присвячена Дню захисника України, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці та в День Українського козацтва. Вона триватиме протягом тижня. Виставка містить такі розділи: «Земля України – то прадідів слава», «За волю України», «Шляхами героїв». Виставка презентує художню та документальну літературу до теми для молодших та старших читачів.

Число сучасного свята українських захисників було обрано не випадково. Ще за часів Запорізької Січі 14 жовтня відзначався День українського козацтва, а він, у свою чергу, був присвячений до релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Божу Матір своєю заступницею. День пам’яті про чудесний Покров Богородиці завжди відзначали дуже широко і проводили 14 жовтня вибори отаманів.
Під гаслом — «Сила нескорених» — українці вперше відзначали свято Дня захисника України 14 жовтня. 10 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі учасників антитерористичної операції зазначив, що саме силу нескорених продемонстрували українські воїни, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором. Президент наголосив, що захист Вітчизни став справою всіх українців, тому День захисника України має стати всенародним святом, таким же значимим як Різдво, Великдень чи День незалежності.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top