Книжково-ілюстративна виставка “Моя Україна – велика країна, весь Всесвіт для мене вона”

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу – таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський… Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І цьогоріч ми святкуємо 28 річницю проголошення Незалежності нашої держави.

З цієї нагоди 22 серпня 2019 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто книжково-ілюстративну виставку “Моя Україна  велика країна, весь Всесвіт для мене вона”. Бібліотекар розповіла користувачам про довгий і непростий шлях до Незалежності. На виставці зібрані книги та ілюстративні матеріали, які охоплюють всю історію України  від трипільців до сьогодення. Присутнім бібліотекарі рекомендували історичні праці С. Плохія “Брама Європи: історія України від скіфів до Незалежності”, Д. Яневського “Проект “Україна”. Відомі історії нашої держави”, К. Крупи, О. Астахової “Мандри в історію України”, В. В’ятровича “Україна. Історія з грифом “Секретно”, братів Капранових “Мальована історія Незалежної України”, історичне дослідження В. Білінського “Україна-Русь”, В. Сергійчука “Що дала Україна світові” та ін.
Усе, що відбувається з нами сьогодні, вже завтра стане історією. Маємо пишатися своїми предками, і все робити для того, щоб нащадки пишалися нами. Бо українці не тільки ті, чиї діди були українцями, а ті, чиї діти будуть українцями.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top