Книжково-ілюстративна виставка “Велика епоха козаччини”

14 жовтня в нашій державі відзначається День українського козацтва. З нагоди цієї дати з 12 по 19 жовтня у бібліотеці-філії №3 (вул. Гната Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури міської ради розгорнуто книжково-ілюстративну виставку “Велика епоха козаччини”.

Бібліотекар розповіла, що козацтво виникло на південноукраїнських землях. Документально свідчення про українських козаків зустрічається вперше 1199 року. Центром козацтва стало Запоріжжя – степи за порогами Дніпра. Запорізьку Січ називають першим демократичним об’єднанням. Вона мала ознаки держави. Січ дала Україні політиків і воєначальників, які сприяли поступу своєї Вітчизни, зростанню її авторитету на міжнародній арені. Впродовж кількох століть українські козаки стерегли кордони, воювали, захищаючи не лише власні інтереси, а й інтереси інших країн: козацькі загони були бажаною підмогою і у польському, і у французькому війську. Воювали на суші і на морі. Про славетні бої і походи козаків, про їх сміливість, відвагу й винахідливість ходять легенди. Козаки були неперевершеними майстрами військової справи свого часу.

Користувачі переглянули цікаві ілюстрації та познайомилися з книгами, в яких правдиво відтворена славна історія Запорізької Січі, життя козаків, їхня боротьба проти зовнішніх ворогів, за незалежність. Слава про волелюбних українських предків, славних козаків, живе і донині.

Сьогодні, як ніколи актуально звучать рядки нашого гімну:
Душу й тіло ми положим за нашу свободу
І покажем, що ми, браття, козацького роду.

Відповідальна за проведення Мохнацька Г. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top