Книжкова інсталяція «Боже, прости нашу пам’ять. Боже, непам’ятство наше прости»

Боже, прости нашу пам’ять.

Боже, непам’ятство наше прости

( 80 років Голодомору на Прикарпатті)

29 листопада 2017 року в бібліотеці-філії №4 (вул. Є.Коновальця,132А) МЦБС Департаменту культури міськвиконкому о 12.00 відбулася книжкова інсталяція до вшанування памяті жертв Голодомору 1932-1933 років «Боже, прости нашу пам’ять. Боже, непам’ятство наше прости».

Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932–1933 роках шляхом створення штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості, переважну більшість населення якої становили українці.

Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади впродовж Голодомору 1932-1933 років безпосередньо призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах, при цьому радянська влада мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон. Під час Голодомору, забороняла та блокувала виїзд голодуючих поза межі України, відмовлялася приймати допомогу для голодуючих з-за кордону.

Учасники заходу отримали історичну довідку про перебіг подій того часу та мали нагоду ознайомитися з книгами даної книжкової інсталяції.

Відповідальна за проведення Лесик Л.А.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top