Книжкова мозаїка “Слово Франкове силу додає”

Screenshot from 2016-08-25 12:05:46Не ридать, а добувати,
Хоч синам, як не собі,
Кращу долю в боротьбі.”
(І. Франко “ Гімн”)

Долучаючись до вшанування ювілею І.Я. Франка користувачі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка,12) мали можливість ознайомитись з матеріалами книжкової мозаїки “Слово Франкове силу додає”.

І. Франко – діяч, який уособлює цілу епоху української культури; один з найвидатніших письменників слов’янських народів; його ім’я здобуває все ширшу світову славу.

І. Франко – універсальна особистість, геній, людина нового часу, яка набагато випередила свою добу, вчений і митець європейського рівня. Він сягав думкою в усі галузі духовного життя людства.Його художня творчість завжди надихалася вірою в іще не вичерпані сили української нації.

Переглядаючи виставку шанувальники Франкового слова мали змогу доторкнутись до сторінок творів українського поета, а також творів інших письменників про його життя і творчість, збагнути велич постаті його таланту та бажання змінити на краще цей світ.

Книги представлені на виставці за такими розділами:

  • Громадянин, провідник нації
  • Перехрестя життєвих стежок І. Франка
  • Профілі і маски суспільності
  • Слава і шана

Знайомлячись з маловідомими фактами з життя письменника читачі відкрили для себе Франка досі незнанного, справжнього з його сумнівами і протиріччями. А також Франко зацікавив як критик і дослідник літератури, історик, філософ, фольклорист, етнограф, мовознавець.

Відповідальна за проведення Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top