Книжкова виставка “Твій подих всі серця людські рівняє”

27 серпня в центральній бібліотеці для дітей (вул. С. Бандери, 8. Т.: 53-25-97) о 13.00 пройшли поетичні читання біля книжкової виставки “Твій подих всі серця людські рівняє”.

Після Тараса Шевченка в українській літературі не було постаті такого масштабу, як Іван Франко. Називаємо його Каменярем, який проклав рідному народові шлях у краще майбутнє. Називаємо його титаном праці, що високо підніс українське слово. І гордимося тим, що живемо у краю Великого Каменяра.
Франко жив і творив, випереджаючи час. Велика філософія життя, розгорнена у творах Франка, до кінця ще не збагнена. Як актуально і сьогодні звучать слова Каменяра! Як не вистачає нам Великого Мойсея!

До 130-річчя від дня народження І. Франка директор департаменту в ЮНЕСКО відзначив: «Ніколи не чекав, що людина за своє життя може стільки написати. Уявляєте, коли до нас у секретаріат почали заносити томи І. Франка, я думав, що їм кінця не буде. П’ятдесят томів. Україна може перед усім світом пишатися такою геніальною людиною…»
Відвідувачі бібліотеки, учні 5-9 класів, мали нагоду доторкнутись до частинки великої спадщини Каменяра, зачитуючи вірші Івана Франка. Кожен міг вибрати вірш який йому до вподоби. Звучали вірші: “Червона калино, чого в лузі гнешся?”, “У долині село лежить”, “Дрімають села”,”Моя любов”, “Якби”, “Журавлі” та ін.

Відповідальна за проведення заходу Телезин Г.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top