Книжкова виставка – портрет “Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття”

“І тепер, поете любий,
В сім’ї вольній, новій
Тебе згадуєм з любов’ю,
Теплим, щирим словом.”

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає людство. До них належить й ім’я великого українського поета, художника Т. Г. Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. “Історія мого життя, – писав поет, – становить частинку історії моєї Батьківщини”.

У ці березневі дні вся українська громадськість вшановує Кобзаря як великого демократа, видатного поета, прозаїка, драматурга, художника, творця нової літератури, як виразника дум і пророка нашої нації.

З цієї нагоди 07.03.2018 р. працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Г. Мазепи,1) Департаменту культури міської ради презентували книжкову виставку – портрет “Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття”. Бібліограф відділу краєзнавства представила користувачам ті книги, які є у фонді бібліотеки і розповіла про відомих діячів Прикарпаття, що досліджували життя і творчість Т. Г. Шевченка. Доцент ІФНТУНГ Макаровський І. П. зупинився на державотворчих поглядах поета – філософа. Його розповідь доповнила завідувач відділу, яка декламувала вірші: “І мертвим. і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і в не Україні моє дружнє посланіє”, “Молитва”, “Осії. Глава XIV”. На завершення презентації всі присутні зачитували свої улюблені твори Кобзаря, а саме “Заповіт”, “Катерина”, “Наймичка”, “Сон”, а також слухали пісні на слова Тараса Григоровича у виконанні Ніни Матвієнко.

Матеріал підготувала бібліограф відділу краєзнавства ЦБ Одокій О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top