Клуб «Люди золотого віку»

28 серпня 2019 року в день Успіння Пресвятої Богородиці учасники клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі Центральної бібліотеки МЦБС Департаменту культури міської ради, вирушили в духовну подорож до села Олешів Тлумацького району Івано-Франківської області.

Це село незвичайне тим, що його жителі на похилій горі виклали тризуб і спорудили Хресну дорогу, яка веде до каплички на вершину гори. Кожна стація – це високий хрест із закріпленим на ньому образом. Хрести обрамлені ліхтарями. Уночі вони створюють неймовірної краси видовище, тому й назвали гору «Світла».

Щоб розділити радість свята і вшанувати Пресвяту Богородицю, до села приїхали гості – Івано-Франківці – просвітяни, а також хор «Осанна» і тріо бандуристок «Намисто». Після Богослужіння парафіяни села і гості вирушили Хресною дорогою на вершину гори, де і розгорнулось основне дійство. Молились за Україну за її воїнів, віддали шану полеглим героям. Лунали духовні та патріотичні пісні у виконанні творчих колективів. Піднесена, неймовірно зворушлива атмосфера запанувала над горою. Присутні відчували єдність і Божу благодать. Повертались додому, наповнені добром і миром. Кожен з учасників дійства надовго запам’ятає цю подорож.

Відповідальна за проведення Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top