Клуб дозвілля літніх людей. Розважально-відпочинковий вечір “Зрілість – це наша юність з мудрими очима”

Бібліотека сьогодні стає носієм всього кращого, прогресивного і корисного. Вона йде в ногу з часом, змінюється відповідно до нових реалій.
За останні роки в читальному залі Центральної міської бібліотеки проведено дуже багато цікавих зустрічей. Нашими гостями були письменники, поети, історики, краєзнавці, економісти, юристи, воїни, волонтери. Тут проходили голосування за міські проекти, навчання комп’ютерної грамотності, відбувалися різноманітні майстер-класи, семінари, тренінги. Сьогодні розпочинається нова сторінка в нашій діяльності – створення клубу дозвілля літніх людей.

15.12.17р. о 14.00 в читальному залі центральної бібліотеки (вул. П. Орлика, 5) департаменту культури міської ради відбулась зустріч високолітніх, людей, які мають за плечима багатий життєвий досвід, мудрість і невичерпний запал оптимізму. В теплій, дружній атмосфері, за чашкою чаю, учасники зустрічі знайомились між собою у форматі бліц-візитівки, обговорили можливі варіації наступних зустрічей, обрали членів ради клубу, координатора, поділились своїми враженнями і побажаннями. Серед наших гостей були: Йосип Михайлович Гах – професор кафедри гуманітарних наук Галицької академії, кандидат філософських наук, доцент; Іван Петрович Макаровський – доцент кафедри історії і політології Івано-Франківського технічного університету нафти і газу; Роман Діда – краєзнавець, художник-аматор; Тетяна Фіголь – дружина відомого франківського художника М. Фіголя; Андрій Гелета – громадський активіст, колекціонер, поет та багато інших цікавих неординарних особистостей.

На початку заходу провідний бібліотекар читального залу С. Балабан розповіла про особливості клубної форми роботи, коротко сформулювала мету та завдання клубу, коротко окреслила найближчі перспективи.
На захід завітав заступник міського голови з гуманітарних питань Левицький О. М., який зазначив: “Дотримуючись програми “Місто для життя”, влада радо вітає позитивні ініціативи та ідеї громади. Ідея створення клубу для літніх людей, насправді, своєчасна та важлива. Ми готові підтримати це починання та долучити до активної співпраці фахівців з права, медицини, соціальних працівників, щоб забезпечити конструктивну, корисну, прикладну допомогу. Увага до людей літнього віку, підтримка їх емоційного стану – це ще й запорука гармонійного розвитку всього суспільства загалом…”

Програма розважально-відпочинкового вечора «Зрілість – це наша юність з мудрими очима» була цікава і різноманітна. З поетичним вітальним словом звернулась до гостей ведуча заходу Ірина Тарновецька-Мороз. Оригінально та креативно підібрала розваги для гостей бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. Захопив присутніх позитивний тематичний відеоряд «Твоя усмішка безцінна». Учасники заходу взяли участь у веселій вікторині «Розминка для інтелекту» та отримали заохочувальні креативні призи, які власноруч виготовили вихованці художньої школи ( директор Л. І. Присяжнюк). Також приємною несподіванкою для всіх були побажання у формі розваги «Пророча цукерка”.

Під час свята звучали авторські вірші Ірини Тарновецької-Мороз та пісні у виконанні барда Лесі Ластівки. В цей вечір кожен з присутніх отримав багато позитиву. Адже приємне, душевне спілкування є найважливішим подарунком для людей будь-якого віку.
Захід відбувся за сприяння міського голови Марцінківа Р. Р. , заступника міського голови з гуманітарних питань Левицького О.М., директора департаменту культури Івано-Франківської міської ради Загурської Н. Л. Відповідальна за організацію заходу директор Івано-Франківської МЦБС – Г. М. Медвідь.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top