Калейдоскоп вишиванок “Сорочка біла вишита піснями”

17 травня 2018 року о 15:00 на абонементі ЦБ (Короля Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся калейдоскоп вишиванок “Сорочка біла вишита піснями”, який вибухнув колоритною мозаїкою вишивок запропонованих для огляду як працівниками бібліотеки, так і її користувачами, а також жителями міста та мікрорайону.

Представляючи присутнім три альбоми автентичної вишивки етнолога та дослідниці Ірини Свйонтек (надані бібліотеці п. Надією Сорокою), бібліотекар підкреслила, що вишиванка – це не просто одяг – це оберіг нації. Ми одягаємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід… Присутні мали можливість не тільки послухати цікаву розповідь про маловідомі факти, пов’язані із ремеслом вишивання, а ще й показати свої самобутні вишивки, розказати про їх походження.

Доповненням до розповіді були яскраві бібліовітрини, матеріали яких об’єднали три свята тижня – День матері (13.05), День сім’ї (15.05) та День вишиванки (17.05) Велике зацікавлення викликала експозиція фото із родинного архіву сім’ї Ігоря та Ольги Майгутяків, вишиванки та вишивки п. Надії Сороки з якою бібліотеку пов’язує давня багаторічна співпраця.

В День вишиванки люди, які заходили до бібліотеки, були усміхнені, піднесені (як, наприклад, родина Ольги Юрівни Ріжко), адже у вишиваному національному одязі й емоції інші тай настрій кращий.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів, відповідальна – Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top