“З глибин віків до нас промовляє слово”

Мова – народу берегиня

Перлина, скарб його життя

І рідне слово – це святиня

Незламна сила майбуття.

К. Линдяк

9 листопада весь слов’янський світ ушановує пам’ять Нестора Літописця, а в Україні цей день, згідно з Указом Президента, відзначають як День української писемності та мови. Це свято об’єднало всіх нас, щоб возвеличити рідну мову, адже нині в такий жорстокий і буремний час понад усе необхідно бути разом, у єднанні відчути, що ми – українці.

З цієї нагоди 13 листопада 2018 року в приміщенні ЗШ № 14 відбулося чергове засідання літературного клубу “Срібні передзвони”, під час якого працівники бібліотеки-філії №7 разом з членами клубу і учнями 9-х класів провели урок словесності “З глибин віків до нас промовляє слово”.

Зустріч відбулася в святковій і дружній атмосфері. Члени клубу підготували літературно-музичну мандрівку сторінками історії нашої мови і мультимедійну презентацію “Спочатку було Слово”. Учні довідались про історію слова, його мандри, перед ними розкрились таємниці рідної мови, її багатство та чарівний світ. На заході лунало поетичне слово про мову. Учні довели, що вони добре знають, люблять і шанують свою співучу і дзвінку мову.

Книжкові видання, представлені на виставці “Краса і багатство української мови”, дали змогу присутнім більш детально заглибитись в історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності .

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top