Зустріч із захисниками “ Україна в нас одна” ( До Дня захисника України)

15 жовтня о 13.00 з нагоди Дня захисника України в бібліотеці – філії №14 ( вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбулася зустріч із прапорщиком Гавриляком Юрієм Володимировичем та старшиною Сенченком Володимиром Миколайовичем.

Гості зустрічі – 11-А клас ЗОШ №2( кер. Мельник Т. А.) з повагою слухали розповідь бійців роти охорони, про те, як ще недавно вони несли службу поблизу с. Верхнє Торецьке, адже тільки в травні 2018 року повернулися за ротацією з району операції об’єднаних сил. Школярів цікавило, чи потрібні ще маскувальні сітки, які вони плели неодноразово, листи і малюнки, які надсилали в минулому. “ Однозначно, потрібні – зазначили захисники,- адже емоційно це дуже підтримує в суворих умовах служби”. А ще відзначили, наскільки важливо хоч інколи чути голос рідних, відчувати, що тебе чекають вдома. Звичайно ж, розповіли і про комічні випадки, наприклад, про приблудного кота з обрубаним хвостом, якого бійці прозвали Гарфілдом за рижий окрас і поважну незалежність. Цей кіт завжди перший ховався в укриття, передбачаючи бойові дії і попереджаючи про це бійців.

Звичайно, зайшла мова про зв’язок поколінь та свята, що відзначають 14 жовтня: День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення УПА.В цьому допомагали книги, рекомендовані бібліотекарями та “військова вікторина”.
Відповідальні за проведення Араджіоні С.П., Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top