Зустріч з українською класикою “Володарка пісень, і мрій, і непокірних дум”

«Геній в умовах заблокованої літератури» – так назвала Ліна Костенко Лесю Українку. З‘явившись на межі двох століть і двох епох, її творчість стала однією з вершин української літератури, а талант проявився в багатьох царинах літературної творчості – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

24 лютого 2018 р. о 13.00 в читальному залі ЦБ (вул.П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась зустріч з українською класикою «Володарка пісень і мрій, і не покірних дум». Бібліотекарі підготували до заходу розгорнуту інформацію про життя та творчість поетеси, письменниці, культурного діяча свого часу.

“Леся Українка належить до митців, які пережили свій час, а її літературна спадщина стала однією з вершин художньої свідомості українського народу і водночас видатним набутком світової літератури…”, – так розпочала свій виступ бібліотекар читального залу Ірина Казакова. Надзвичайно вдало відтворила емоційну гамму поезії Лесі Українки бібліотекар Ірина Тарновецька-Мороз. Вона декламувала вірші та уривки з драматичних творів “Мій шлях ”, “Без надії сподіваюсь ….

Класика української поезії, довершене слово, глибина змісту, емоційна палітра творів неперевершеної Лесі Українки не залишили байдужими учасників заходу. Вони з душевним трепетом читали поезії , обмінювалися враженнями, спілкувалися між собою. В заході взяли участь діти: Кирило Богодяж , учень 2-Д класу ЗШ №3 прочитав вірш «На зеленому горбочку», Неля Кавінська, учениця 1-Б класу гімназії №2 та Данило Цуркан, учень 7-Б класу ЗШ №21 інсценізували уривок з п’єси «Лісова пісня». До заходу бібліотекарі презентували тематичну книжкову виставку “Високе світло імені та слова”. Відповідальні за проведення заходу І.Тарновецька-Мороз та І.Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top