Зустріч з поезією

9 листопада 2018 року учасники клубу «Люди золотого віку», створеного в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5), Департаменту культури міської ради  були присутні на урочистому врученні премії імені Ярослава Дорошенка, що вже восьмий раз відбувається в нашому місті.

Премія заснована у 2011 році з ініціативи дружини Ярослава Дорошенка Ганни Дорошенко, яка є незмінною ведучою  урочистостей. Вона вкладає душу в кожне дійство, щоб донести до присутніх всю велич духу Я. Дорошенка, його вклад в скарбницю духовності нашого краю. Депутат Івано-Франківської обласної ради, поетеса Оксана Тебешевська, добирала особливих слів у своєму вітанні і  назвала цю подію чародійством. Цьогоріч вручення відбулось в приміщенні Івано-Франківського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Т. Шевченка. Лауреатами премії стали: у номінації «За збірку сонетів» – Володимир Пішко за поетичну збірку «Відкарбоване: сонети»;  у номінації «За цикл сонетів» – Василь Задорожній за добірку сонетів «Майстрам сонетів».

  Нагороджував переможців міський голова Руслан Марцінків, також міський голова  вручив подяку з нагоди відзначення Дня української писемності та мови поетесі, вигнанці з українського Краснодону Луганської області Антоніні Нікітіній (творчий псевдонім – Антоніна Листопад). На урочистості завітало багато відомих  особистостей, які виступили з вітальним словом – Олександр Левицький, Михайло Кривень, Євген Баран, Ярослав Ткачівський …  

Члени клубу «Люди золотого віку» вдячні організаторам цього надзвичайно цікавого  заходу та особисто Ганні Степанівні Дорошенко за запрошення на цю незабутню зустріч з поезією.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top