Зустріч з дружиною знаного на Прикарпатті художника – Лідією Більчук

Серед нас є люди дуже талановиті, є дуже цікаві, а ще є люди сонячні, які випромінюють навколо себе світло.  А всім, хто поряд з ними, дуже комфортно і затишно. Саме такою сонячною людиною є Лідія Більчук, зустріч з якою відбулась 25 червня 2018 р. в рамках клубу для  людей золотого віку, створеного в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) у циклі зустрічей з цікавими людьми.

Лідія Владиславівна – дружина знаного на Прикарпатті художника, педагога Миколи Більчука, який жив і творив у нашому місті і якому вдячна громада міста встановила на будинку по вул. Вовчинецькій, 10, в якому він проживав, анотаційну дошку. Пані Лідія за професією педагог, працювала викладачем у педагогічному інституті ім. В Стефаника, де і познайомилась з Миколою Васильовичем, прожила разом з ним багато щасливих років і тепер трепетно зберігає світлу пам’ять про коханого чоловіка. Вона з вдячністю і захопленням  згадувала роки їх спільного життя, ділилася незабутніми спогадами з гостями, які виявили неабияку зацікавленість як творчістю Миколи Більчука, так і непересічністю особистості, якою він запам’ятався усім, хто мав нагоду спілкуватися з цією талановитою, доброю, високодуховною і дуже позитивною людиною.

Дві кімнати у скромному будиночку, якому вже більше ста  років, завішані картинами. Акварель, графіка, олійний живопис… Творчість М. Більчука, представлена в різних техніках і жанрах, випромінює світло, тішить око різнобарвністю і особливим теплом душі художника.  А неподалік будинку – капличка, яку Микола Васильович розписав іконами… Запрошені гості повні емоцій та незабутніх вражень, зачаровані і вдячні п. Лідії, її родині за ту любов і турботу, з якою вони зберігають творчу спадщину Миколи Більчука – художника, чоловіка і батька з великої літери.

Відповідальна за підготовку і проведення заходу бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top