“ЗУНР – провісниця нової грядущої вільної доби”

1 листопада 2017 року о 12.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася історична інформина до 99-ї річниці ЗУНР “ЗУНР – провісниця нової грядущої вільної доби”.

Бібліотекар нагадала користувачам про ті героїчні дні 1918 року, коли 1 листопада українські військові частини під командованням Д.Вітовського взяли під свій контроль Львів та інші міста Галичини, коли 11 листопада Українська національна Рада призначила уряд – Державний секретаріат, який очолив К.Левицький, а 13 листопада – Українська національна Рада проголосила створення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), президентом якої став Є.Петрушевич.

Бібліотекар проінформувала про історичне значення утворення ЗУНР, вона підкреслила, що ЗУНР проіснувала 257 днів. Безсумнівно, поразку ЗУНР зумовив цілий ряд факторів. Проте жоден із них не здатний перехрестити роль цього державного утворення в історичному просуванні українського народу шляхом національної свободи і державної незалежності. Досвід ЗУНР підтвердив, що здобути і відстояти незалежну національну державу можливо тільки завдяки напрузі сил усіх соціальних верств і політичних сил нації. ЗУНР увійшла в історію як героїчна сторінка у боротьбі українського народу за незалежність та свободу.

Захід призначений для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна

бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top