«Золотий серпень України»

У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою – 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю.

      Історія здобуття Україною незалежності надзвичайно складна і довга і знати її – це наш обов’язок. Тому 22 серпня 2019 року, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та дня Незалежності України в  бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради завітали члени гуртка «Пізнайко» послухати інформаційну розповідь «Золотий серпень України».

      Мета заходу –  виховання патріотичних почуттів у дітей до своєї країни, державних символів: прапора, герба та гімну, заохочення до вивчення багатої та славної історії нашого народу. Працівники бібліотеки розповіли про події, пов’язані з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за територіальну цілісність своєї держави, познайомили з національною символікою нашої Держави. 

      Діти висловлювали свої думки на такі питання: що треба для того щоб відчути себе справжнім патріотом, чим і ким може пишатися наша країна. Присутні розповідали вірші про Україну, та продемонстрували  свої знання з історії рідного краю під час конкурсу «Чи знаєте ви історію України?». Весь захід супроводжувався патріотичними піснями .

      До уваги користувачів була оформлена книжкова виставка «Звешся величаво – Україною, земле зачарована моя», на якій експонувалися цікаві сучасні книги й статті з історії нашої держави, інформація про історичні постаті, які відіграли значну роль на шляху здобуття незалежності України.

      Хвилюючим був момент, згадавши трагічні поді останніх років –  майдан,  війну на Сході України… Хвилиною мовчання вшанували героїв, які віддали свої життя за Україну.

Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок.

Відповідальна Іванишин А.-Б. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top