“Знай, щоб захистити себе”

1 грудня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) було проведено медіа-експрес “Знай, щоб захистити себе” з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІД для підлітків та юнацтва.

Україна займає перше місце  у Європі за масштабами поширення ВІЛ. Станом на 2017 рік у нас є 135 тисяч хворих на вірус імунодефіциту людини, а за деякими даними майже кожен другий не здогадується про свій статус. Згідно інформації МОЗ, за шість місяців цього року на території нашої держави зареєстровано понад 7600 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 1365 – у дітей до 14 років). Така сумна статистика змушує кожного замислитись,  що небезпека зовсім поруч і ми повинні захистити себе та своїх близьких.

Бібліотекар розповіла  присутнім яким чином передається вірус і чому не варто цуратися віл-позитивних, а особливо дітей, які стали невинними жертвами.   До уваги відвідувачів  було надано мультимедійну презентацію “Молодь і СНІД: серйозний погляд”, документальний фільм “СНІД” (30.06.2012) та інші відеосюжети на актуальну тему. Читачі також отримали листівки здоров’я “Наша увага – це найкраща профілактика”, користуючись порадами яких, молоді люди зможуть уникнути небезпеки. Знатимуть, як потрібно діяти у разі зустрічі з нею, щоб віл-інфекція не переросла у синдром набутого імунодефіциту, адже ВІЛ – це  ще не вирок.

Відповідальна: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top