«Земля – наш спільний дім»

5 червня до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в центральній бібліотеці для дітей (вул. С. Бандери, 8 ) читачам була представлена книжкова виставка-вікторина «Земля – наш спільний дім». Мета цієї виставки – нагадати про екологічні проблеми людства та показати, що шляхи їх розв’язання починаються з кожної окремої людини.

Книжкова виставка представлена такими розділами: «Люди, збережемо світ», «Дивовижний дар природи», «Екологічною стежиною», «Краса природи мовою поетів». Цікава, сучасна, ілюстрована література дбало підібрана до кожного розділу й розкриває суть поставлених питань.

Протягом дня бібліотекарі рекламували книжкову виставку, наголошуючи на важливості охорони навколишнього середовища. Зберегти наш спільний дім красивим й життєдайним – ось завдання, що об’єднало усіх мешканців нашої планети.  Всесвітній день був заснований згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 1972 року в день відкриття Конференції ООН з проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 5-16 червня 1972 року).

Він покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, яке зростає з кожним роком,  і сягнуло своєї критичної межі.

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють ядучим димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті.

Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність. Тема Всесвітнього дня навколишнього середовища 2018 року – «Бій забрудненню пластиком» – закликає всіх  об’єднатися для боротьби з однією з найбільших екологічних проблем нашого часу.

Біля виставки-вікторини бібліотекарі проводили з читачами екологічні вікторини та ігри, вирішували екологічні задачки та проводили міні-тренінг по сортуванню побутових відходів.

Кожен, хто долучився до перегляду літератури, усвідомив, що чисте довкілля починається з чистого міста, а чисте місто  – з кожного окремого мешканця.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top