“Зелений паросток майбутнього” (Висадка весняних квіткових рослин, облагородження бібліотечного подвір’я, в рамках конкурсу слайд-шоу:”Бібліотечне подвір’я: фасад і міні сад”)

“Зелено, любо усюди!
В мріях дрімає земля,
В щасті раює природа”
(О.Олесь)

Screenshot_1Бібліотечне подвір’я – це те, що першим побачить користувач бібліотеки, завітавши до неї. Якщо у вас є подвір’я, і воно не облаштоване, тоді вам слід виправити цю помилку, наприклад, як це зробили працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16). Протягом місяця з 05.03 по 05.04.2016 року вони, озеленюючи бібліотечне подвір’я, висаджували весняні квіткові рослини. Міні сад із декоративних рослин, і ось ми вже бачимо ще один обжитий куточок біля дому, в якому розташована бібліотека. Посадки рослин, клумби повні квітів – це те що допомагає розслабитись і зняти стрес мешканцям міста.

Від озеленення залежить дуже багато – це і внутрішнє сприйняття людиною оточення, це й естетика бібліотечного подвір’я. Важливо, щоб рослини та окремі елементи ландшафтного дизайну утворювали собою цілісну гармонійну картину у дворі в будь-яку пору року. В цілому бібліотечне подвір’я радує око бібліотекарів і користувачів протягом усього теплого періоду з квітня по жовтень. Для цього бібліотекарі підбирають рослини, здатні цвісти одні за одними: первоцвіти змінюються нарцисами, ірисами, жасмином, айстрами, ромашками і, звичайно, ж чорнобривцями і мальвами. А ялинка в міні саду залишатиметься ошатною і красивою цілий рік і чекатиме свого часу – зими, коли вона особливо прекрасна засніжена.

Краса і гармонійність бібліотечного подвір’я – це гордість і надбання бібліотекарів, але для цього всього варто докласти масу зусиль, щоб досягти кінцевого і бажаного результату. А судити про це вам, переглядаючи фото-слайди протягом року.

Відповідальна заввідділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top