Засідання літературно-мистецького клубу “Муза” на тему ”Павло Тичина: тріумф і трагедія”

Полум’яний трибун, ніжний лірик, феномен доби, співець червоного жовтня, талановитий поет – всі ці елементи характеризують неоднозначну особистість – Павла Тичину.

З нагоди 125-річниці від дня народження відомого українського поета в бібілотеці-філії № 2, 28.01.2016 о 14.00 відбулося засідання літературно-мистецького клубу “Муза” на тему ”Павло Тичина: тріумф і трагедія”.

З цікавим і непростим життєвим шляхом поета, присутніх ознайомила бібліотекар Шеметуха Н. В. Читаючи та аналізуючи поезію П. Тичини різних періодів бібліотекар Захарів О. Я. переконливо довела, що безперечно – це поет талановитий. Що привело його до духовного та морального зламу – в дискусії обговорювали усі члени клубу, знаходячи для цього суб’єктивні й об’єктивні причини. Обговорення проходило на фоні запису пісень на слова Павла Тичини. Найбільше приємних емоцій викликала пісня у виконанні Ніни Матвієнко “Я кличу тебе”.

Насамкінець, присутнім був запропонований огляд виставки “Поет на перехресті поглядів”, який провела Шеметуха Н. В. Нею були представлені видання творів різних років: твори П. Тичини у 2-ох томах, “Співець єдиної родини”, “Сонячні кларнети”, “Квітни слово наше рідне” та ін. Акцентувалась увага на літературно-критичних статтях, а саме: “Зміна обличчя: Павло Тичина” Р. Харчук “Як спіймати поезію П. Тичини”? Клочека, “Еолова арфа П. Тичини” Б.Михолова та ін. Присутніх на заході – 12 чоловік.

Відповідальна за захід – Захарів О. Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top