Жива виставка – мандрівка “Івано-Франківськ – місто-прогулянка” на абонементі ЦБ (в рамках фестивалю ” Івано-Франківськ – місто для життя”

Івано-Франківськ – це місто, що володіє чарами – місто, де дивним чином переплетені сучасність та минуле, спогади та мрії – місто, яке можна з легкістю обійти пішки, але воно спонукає затриматися надовго, бо воно має чим дивувати день за днем поспіль. прогулянки Івано-Франківськом завжди асоціюється з приємними спогадами і позитивними емоціями. У дні, коли відбуваються урочисті святкові заходи з нагоди святкування Дня міста, це колоритне місце стає особливим… Багато цікавого запропонував Івано-Франківськ в ці дні: фестивалі; танцювальні шоу, концерти та виступи артистів, співаків, театральні вистави; спортивні змагання та турніри, квести; виставки та ярмарки народних промислів, сувенірів, вишиванок… навіть показ мод…

Не пасли задніх і працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, які креативно підійшли до відзначення 356-річниці від дня заснування міста. З нагоди цієї події вони підготовили для своїх користувачів, а також гостей міста виставку-мандрівку “Івано-Франківськ – місто-прогулянка”, матеріали, якої допоможуть глибше пізнати дух міста, познайомити з найцікавішими його місцями. Виставка буде діяти до 12 травня 2018 року. А незвична її презентація відбулася 5 травня о 16:00 на площадці біля абонемента ЦБ (вул. К. Данила,16). Родзинка презентації – жива виставка, тобто її розділи та міні екскурсії по них були представлені як істориками, письменниками, так і бібліотекарями, активістами бібліотеки, учасниками ММО ”Арт-Актив, яке діє при бібліотеці.

Програма презентації була надзвичайно цікава й насичена. Захопливо та доступно знайомив присутніх з відомим і невідомим Івано-Франківськом вчитель історії Української гімназії №1 Володимир Половський, а краєзнавець, член НСКУ, старший науковий співробітник історико-меморіального музею О. Довбуша Володимир Бакала навів хронологію основних дат і подій, познайомив з найцікавішими й найвизначнішими місцями Івано-Франківська, а також присутні дізналися багато цікавих фактів про найвідоміших франківців та про вулицю, на якій знаходиться бібліотека – вулицю Короля Данила. Бібліотекарі, в рамках проведення обласної акції “Бібліотеки пропонують відвідати”, розробили туристичний маршрут даної вулиці ”Мандруємо вулицею Короля Данила”, на якому виділили пам’ятки архітектури місцевого значення – давні кам’янички та інші цікаві споруди, що вартують уваги. Маршрут представлений бібліотекарями на бібліовітрині Також в креативній формі (а чи знаєте ви…) бібліотекарі абонементу ЦБ представили “Топ – 15: радимо відвідати” – найцікавіші місця для огляду та пам’ятки архітектури: Залізничний вокзал, Ратушу, Музей мистецтв Прикарпаття, Артикатедральний собор Святого Воскресіння, Вірменський костел, Площу Міцкевича та пам’ятник Адаму Міцкевичу, філармонію, Палац Потоцьких, Фортечний Бастіон, а також улюблені місця для відпочинку та прогулянок – Вічевий майдан з фонтаном, що співає, Стометрівку з кованими скульптурами, парк ім. Тараса Шевченка з найпопулярнішим атракціоном – колесом огляду з висоти якого видно частину міста та зелені пагорби Карпатських гір і, звичайно, ж міське озеро з романтичною місциною для закоханих – “островом Любові” та інші. Цю цікаву інформацію зачитували самі глядачі, які знаходились на площадці. Кожен бажаючий зміг із імпровізованої корзини дістати та зачитати цікаві повідомлення, що викликало жваве обговорення.

Представлення найцікавіших місць було пересипано намистинами із віршів про місто та пісень. Музичний супровід заходу забезпечили викладачі та учні дитячої музичної школи № 3 (директор М. В. Замрозевич)/. Музичний дарунок присутні отримали від Шулятицької Яни, учениці 7 класу й Горбачевської Ірини, учениці 5 класу даної школи.
Івано-Франківськ літературний та мистецький представили письменниця Марія Микицей, художниця та поетеса Ірина Тарновецька-Мороз, які презентували свою творчість Приємною несподіванкою було те, що на захід завітала і гостя з Харкова – письменниця Юлія Баткіліна, яка познайомила іванофранківців із своєю творчістю та зізналася, що дуже любить наше компактне, красиве, комфортне …місто і, з радістю би хотіла залишитися тут назавжди, бо такого затишного, різноманітного міста, що надихає на кожному кроці, годі знайти.

За роки війни на Сході України до нашого міста приїхала велика кількість переселенців із Донбасу, для багатьох із них Івано-Франківськ став другою домівкою, як, наприклад, для Марії Цимбал із Краматорська. Вона крім читання віршів, розповіла свою власну драматичну історію :“Я з Краматорська, що на Донеччині, а наразі навчаюсь на педагогічному факультеті ПНУ. Приїхала я до Франківська два роки тому, коли війна прийшла у мій дім. Знаєте, кожна історія життя – це поезія, котра виливається рядками.” Марія є читачкою бібліотеки та активною учасницею
мистецького об’єднання «Арт-Актив», яке діє при бібліотеці. До виступів із своїм поетичним словом доєдналися і інша молодь: Влад Волошин, Артур Савчук. Потішив своїм виступом і постійний учасник заходів проекту “Бібліотечник” бард Андрій Маврик, який не тільки співав пісні, але зачитав і власні поезії.

Тож, що варто побачити в Івано-Франківську? Куди піти? Що оглянути? Про це ви дізнаєтесь, відвідавши абонемент ЦБ (вул. К. Данила,16) з 5 по 12 травня, переглянувши матеріали виставки-мандрівки і ще раз переконаєтесь, що Франківськ – це передовсім, місто-прогулянка. Найбільшою цінністю тут є дух сучасності та історична атмосфера центрально-європейського провінційного міста, у якому головне – не поспішати. Усього кілька годин прогулянки принесуть незабутні враження, можливість відчути свіжі та незабутні емоції. Ми любимо тебе, місто Франкове! І чекаємо на нові зустрічі з цікавими Іванофранківцями!
Доповненням до даного заходу – фотобібліовітраж з світлинами найцікавіших місць для прогулянок містом.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів працівниками абонементу ЦБ – бібліотекарями І кат. – ЛисенкоЛ.С. та Данилів Л.В.

Відповідальна за підготовку та проведення – завідувач відділу обслуговування ЦБ – Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top