Етнографічний місяцелік “Стрітення Господнє: духовна сутність, містична велич”

15 лютого ми святкуємо Стрітення Господа нашого Ісуса Христа. Це зустріч не зими з весною, а людини з Богом.

15.02.2018 р. протягом дня в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика,5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся етнографічний місяцелік “Стрітення Господнє: духовна сутність, містична велич”.

Є християнські свята, про які знають буквально всі. І можуть в двох словах описати, що ж, власне, відзначають віруючі. Різдво – Христос народився. Великдень – Христос воскрес. А що за свято Стрітення Господнє? Що взагалі означає це незвичне сучасній людині слово – «стрітення»?

Саме це питання розкрила і донесла сутність свята в своїй розповіді бібліотекар читального залу Надія Каретнікова. “Стрітення Господнє – одне з головних свят церковного року. День Стрітення – точка в часі, у якій зустрілися Старий і Новий Завіти, стародавній світ і християнство. Ми маємо зустрітися із Богом у нашому серці, зустріти Бога в тій людині, яка поруч із нами, допомогти їй, таким чином, зробити щось і для власного вічного життя”, – наголосила вона. Адже українці, дорослі і діти, повинні знати і правильно тлумачити значення українських свят, усвідомлювати значення народних традицій та передавати ці знання із покоління до покоління.

Присутні жваво ділилися знаннями стрітенських народних прикмет та традицій освячення свічок і води на свято Стрітення.
Відповідальна за проведення заходу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top