“Енергозбереження –інвестиції в майбутнє”

  “Буває часом сліпну від краси.

                                                        Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,

                                                          Оці степи, це небо, ці ліси,

                                                          Усе так гарно, чисто, незрадливо…“

                                                                                        (Ліна Костенко)

Земля – наш спільний дім, але чарівна краса планети певною мірою залежить від людей, їх ставлення до неї. 

Для того нам потрібно знати основні механізми та принципи діяльності природної системи, щоб у розумних межах її використовувати для своїх цілей.  Енергія це життя планети, та й усього живого на ній.

 Енергозбереження – проблема без державних кордонів, як і більшість екологічних  питань, що викликають занепокоєння людства сьогодні. Вона особливо актуальна для України, адже енергоносії постачаються переважно з інших країн. Тому дуже актуальною є проблема енергозбереження та енергоефективності. Зважаючи на це, обрана тема  є, безсумнівно, актуальною.

     Щороку в нашому місті проходять Дні сталої енергії.

24 вересня 2019 р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради працівники бібліотеки підготували тематичну викладку «Енергозбереження –інвестиції в майбутнє», приурочено до цих днів.

 Сьогодні енергозбереження є дуже важливим для підтримання екологічно чистого середовища, для збереження клімату на Землі. Електричну енергію треба використовувати економно та раціонально.   Тож Дні сталої енергії слугують водночас ще й додатковим нагадуванням про нагальну потребу започаткувати в Україні всеохоплюючу національну програму енергетичного «лікнепу». Бібліотекарі проінформували користувачів, щодо, сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії. Адже маленьке зусилля кожного, рятує оточуюче середовище, рятує Землю, рятує всіх.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top