Екскурс у вимірі часу “Івано-Франківськ – місто мрій і надій”

Івано-Франківськ відзначає день міста в день отримання Магдебурзького права, тобто 7-го травня. 1662 – рік заснування Івано-Франківська. У 1962 р. місто відзначило своє 300-річчя і було перейменоване. З того часу воно носить ім’я видатного українського письменника та громадського діяча Івана Франка, який неодноразово тут бував, писав і читав свої твори.

Івано-Франківськ – це економічний і культурний центр Прикарпаття, одне з найбільших міст Галичини, славиться своїми фестивалями, імпрезами і культурно-розважальними заходами. Працівники міських бібліотек взяли активну участь в святкуванні та урочистостях до Дня міста.

8.05.2019 року о 14.00 в читальному залі ЦБ (вул. П.Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся екскурс у вимірі часу “Івано-Франківськ – місто мрій і надій”. Учасниками заходу були члени Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування (вул. Коперника,1).

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова була модератором заходу. У вступному слові розповіла про особливості святкування Дня міста і зокрема зазначила: “Місто Івано-Франківськ займає одне з провідних місць у Карпатському регіоні України за рівнем забезпеченості цінними історико-культурними та природно-рекреаційними ресурсами, здатними генерувати значний туристичний інтерес для вітчизняних та іноземних мандрівників. Останнім часом у місті приділяється чимала увага покращенню стану і розвитку рекреаційно-туристичного комплексу. 28 вересня 2018 року Івано-Франківськ отримав Приз Європи за найкраще втілення європейських ідей. Ця висока нагорода зробить більш привабливим наше місто для туристів”.

Старший науковий співробітник Івано-Франківського обласного історико-меморіального музею Олекси Довбуша – Володимир Мар’янович Бакала розповів присутнім про історію нашого самобутнього і незрівнянного міста. Учасники заходу із захопленням поринули в захоплюючу розповідь науковця, наповнену історичними фактами, яскравими ілюстраціями. З натхненної розповіді Володимира Мар’яновича було видно, що він не тільки добре обізнаний з історією Івано-Франківська, а й дуже любить рідне місто, цінує його віковічні надбання.
Своєрідною родзинкою заходу став виступ Ірини Дмитрівни Тарновецької-Мороз. Це художниця і поетеса, наша колега і неординарна особистість, хороша людина і прекрасна жінка, авторка пісні про Івано-Франківськ. Вона народилася і виросла в нашому місті, тут почала творити свої картини і писати вірші. Ірина Дмитрівна поділилася з присутніми своїм художнім і поетичним доробком та розкрила свої творчі плани на майбутнє.

Вдало підібраний Тарасом Гашевським відеоряд “ Івано-Франківськ – перлина Західної України” викликав зацікавленість учасників заходу.
Цікавим доповненням масового заходу була розгорнута виставка “Івано-Франківськ – місто мрій і надій ” на якій були представлені книги, довідники, збірники, науково-популярні видання та статті із періодичних видань про наше прекрасне і неповторне місто.
Активну участь у заході взяли представники клубу “Людей золотого віку”, який діє в читальному залі ЦБ.
Захід дав можливість дізнатися багато цікавого та корисного про наше місто, вулицю Пилипа Орлика, оновити в пам’яті історичні події, переосмислити реалії сьогодення, ознайомитися з видатними людьми Івано-Франківська й України.

Відповідальна за проведення заходу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top