Екскурс сторінками вітчизняної історії “Перший Універсал ЦР – нова сторінка української історії”

“Живи, Україно! Живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!”
Н. Козленко

Перший Універсал Української Центральної Ради — перший державно-політичний акт, універсал Центральної Ради, що проголосив автономію України. 10 червня (23 червня за новим стилем) 1917 р. УЦР оприлюднила свій Універсал.

8 червня 2017 р. о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5), у зв’язку із 100-річчям подій української революції 1917-1921рр., з метою вшанування способів боротьби за незалежність та творців національної державності відбувся екскурс сторінками вітчизняної історії “Перший Універсал ЦР – нова сторінка української історії”.

Бібліотекар читального залу Майя Шегда підготувала розгорнуту інформацію про передумови та наслідки революції, історію створення ЦР. ”Українці поглибили процес українського державотворення, знову нагадали про себе всьому світові як окрема нація, яка має повне право на власну державу… ”- зауважила Майя Шегда.

Гість заходу Білецька-Маслова Валентина Олександрівна – вчитель вищої категорії, викладач історії та правознавства НРЦ детально коментувала статті 1-го Універсалу, проаналізувала циклічність історичних подій, закономірності і тенденції державотворення, важливість історичних знань в процесі становлення незалежної держави: “Вивчайте історію! Не будьте байдужими до історії власного народу, тому, що байдужість призвела до загибелі більшої кількості людей, ніж всі війни разом взяті…”, – закликала на завершення пані Валентина.

Учасники заходу жваво обговорювали цю історичну подію та її резонансне значення для вітчизняної історії.
До заходу працівники бібліотеки підготували бібліотечну виставку “Перший Універсал: історична оцінка” та демонстрували відео “Як все починалося…”.
Матеріали до заходу підготувала бібліотекар читального залу ЦБ Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top