Екскурс в історію «Свята Покрова ангелів заслала, що носить ім’я – воїнів УПА»

14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Присвятної Богородиці, день українського козацтва, день створення УПА, день захисника України. Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України. Воно, воістину всенародне, окроплене кров’ю та освячене вірою. Адже наш народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам і відстоював рідну землю.

З нагоди цього свята 12 жовтня 2018 року бібліотека – філія №8 (Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провела для учнів 9 – го класу ЗШ№6 екскурс в історію.

Бібліотекар пригадала користувачам історію виникнення та значення діяльності УПА. Вона наголосила, що доля УПА – одна з най трагічних сторінок в історії народу України, а УПА вела справедливу визвольну боротьбу проти двох найжорстокіших трагічних режимів світу, що УПА боролась за Українську Самостійну Соборну державу і за те, щоб кожна нація жила вільним життям у своїй власній, самостійній державі і пам’ятаймо хто зараз боронить її незалежність на сході. Будьмо гідними нащадками героїзму!.
Учні мали змогу переглянути відеоролик « Де народилась УПА». Також була оформлена книжкова виставка «УПА історія нескорених».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top