Екскурсію в кімнату-музей

Вшановуючи 130-ти річчю від дня народження відомого композитора, педагога, диригента, музичного критика, доктора мистецтвознавства (1940 р.), почесного доктора Українського університету у Празі (1938 р.), активного громадського діяча, Василя Барвінського, працівники відділу краєзнавства ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури міської ради організували екскурсію в кімнату-музей, яка з 2003 р. функціонує в ДМШ № 2 м. Івано-Франківська.

У своєму виступі завідувач відділу музично-теоретичних дисциплін музичної школи № 2 Жураківська Л. М. наголосила, що трагедія життя Василя Барвінського полягала в тому, що у 1948 р., за сфальсифікованою більшовицьким режимом справою, він був репресований. Десять років (1948-1958 рр.) композитор та його дружина Наталія Барвінська (Пулюй) провели у неволі в Мордовських таборах. Тому ім’я В. Барвінського несправедливо замовчувалося, а твори (передусім рукописи) були знищені.

Привітати вчителів та учнів ДМШ № 2 ім. В. Барвінського приїхала старший викладач фортепіано ДМШ м. Калуша Олеся Франко зі своєю вихованкою Антоніною Сагайдак, яка виконала “Український танець” відомого композитора Західної України.

На святі прозвучали кращі твори митця у виконанні учнів школи:

“Комарик”, виконала учениця 3-го класу Назарук Божена;
“Думка”, виконала учениця 3-го класу Осадчук Яна ;
“Заколиска”, виконала учениця 5-го класу Шатурма Оксана;
“Колядки”, виконав учень 7-го класу Дольчик Максим;
“Листок з альбому”, виконав учень 7-го класу Войцехівський Василь.

На завершення свята виступила завідувач відділу краєзнавства ЦБ Паркулаб Г. А., яка подякувала викладачам та їхнім вихованцям, які своєю майстерністю створили присутнім чудовий ліричний настрій.

Матеріал працівники відділу краєзнавства.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top