Еко-виставка “Тиша тишу по імені кличе”

 “Природа – скарбниця, святиня, володарка       

                                                  нашої долі.”  ( М.Михальчук)

11.01. 2020 р, до Всесвітнього дня заповідників, в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в.) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була оформлена екологічна книжкова виставка “Тиша тишу по імені кличе”.


Користувачі, які відвідали в цей день бібліотеку, мали змогу почути цікаву інформацію про заповідний фонд України.
Заповідники – вища форма охорони природних територій, природна лабораторія, де проводяться наукові дослідження. В кожному великому природному комплексі створено заповідники. Заповідний фонд України зберігається та охороняється як національне надбання.

На території України налічується 19 природних та 5 біосферних заповідників. Найдавнішим природним заповідником вважається Кримський, створений у 1913 році, а найдавніший біосферний заповідник- “Асканія-Нова”, історія його починається з 1828 року.
Перший і єдиний природний заповідник на Прикарпатті – “Горгани”, його було створено у 1996 році. Заповідник розташований у центральній частині Українських Карпат – Довбушанських Горганах, площа його становить 5344,2га. В заповіднику, серед багатої флори і фауни, є чимало ендемічних рослин, тобто таких, які зустрічаються тільки тут. Крім цього, на території заповідника обліковано 30 видів рослин і 24 види тварин, які занесені до Червоної Книги України. Унікальність “Горган” полягає ще й в тому, що його територія переважно незаймана.
Крім книжкової виставки відвідувачі переглянули ще й відео “Українські Горгани”, а на закріплення почутого, відгадували загадки з книги Олени Слободян “Лісові санітари”.

 Відповідальна за захід Бабій О.С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top