Екологічний круїз «Наш світ живий і розмаїтий, довкілля наше чарівне»

Любімо світ, в якому ми живемо!
В зелених лаврах , в синій світлотіні
У сяйві сонця й вишні у цвіту,
В огні троянд, у моря мерехтінні
Побачить кожен може красоту.
М. Рильський

Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня – Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.

6.06.2019 року бібліотекарі бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проекту «Літо +» разом з дітьми відправились в екологічний круїз «Наш світ живий і розмаїтий, довкілля наше чарівне».

Завдання, яке ми ставили перед собою – звернення уваги дітей на екологічні проблеми сьогодення, та сприяння вихованню у них щоденного свідомого відношення до проблем охорони навколишнього середовища.
Круїз проходив такими маршрутами: «Природа навколо нас», «Світ води», «Лісова стежка», «Квіткова галявина», «Друзі наші менші». На кожній станції діти відгадували загадки, відповідали на питання вікторини. Бібліотекар розповіла про загрозливу екологічну ситуацію в світі і наголосила що необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи. Під час заходу діти дізналися про рослини, птахів і звірів, які занесені в Червону книгу. Учасники висловлювали свої думки щодо збереження навколишнього середовища і
дали обіцянку, що будуть любити і оберігати природу.

Під час заходу діти ознайомилися із літературою, яка була представлена на книжковій виставці «Ще не пізно врятувати планету»
Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top