Екологічна прогулянка “Квіткове поле України”

Літо чарує, літо дивує, літо дарує нам гарний настрій. Манять дітей до себе квіти та трави, свіже повітря, річка і сонце. 

Так і ми бібліотекарі, робимо все можливе, щоб переманити до себе та залишити незабутнє враження від їх відвідувань, всіх шанувальників книги. Як відпочити разом з книгою на природі, вивчити мову квітів і трав? Квіти, що з давніх-давен супроводжують людину, входять у її життя змалечку. Квіти є в українському віночку, на вишиванці та орнаменті. Квіти – невід’ємна частина українського фольклору. Вони зустрічаються в казках, піснях,легендах.

На безліч дитячих запитань щодо тієї чи іншої квітки бібліотекарі дають цікаву та змістовну відповідь, щоб не згасити інтерес та захоплення дитячої душі рідною природою, адже саме з дитячого почуття здивованості та замилування виростає почуття любові до свого краю та рідної природи.

4 липня 2019 р. працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели  екологічну прогулянку “Квіткове поле України” в рамках спец-проекту ЛІТО+.

В цікавій пізнавальній формі бібліотекарі розповіли присутнім про квіти, які ростуть в Україні, їх цілющі властивості.Діти дізналися, які квіти є символами, а легенди та повір’я про них зачарували присутніх своєю загадковістю та самобутністю. Залюбки діти відгадували загадки, пригадували казки та оповідання, про квіти, а деякі з них декламували вірші про природу та красу рідного краю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top