Діалог з користувачами “В іменні гордім – Батьківщина – слово “БАТЬКО” – слово корінне”

16 вересня (третя неділя вересня) – Всеукраїнський Всенародний День Батька.

16 вересня 2018 року протягом дня на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувався діалог з користувачами “В іменні гордім – Батьківщина – слово “БАТЬКО” – слово корінне”, яким відзначили Всеукраїнський Всенародний День Батька.

В ході діалогу бібліотекар, вітаючи в особі присутніх, всіх батьків із святом, побажала їм Божих благословень в усьому та інформувала про історію відзначення дня батька в Україні та інших країнах світу. Вона підкреслила, що в Незалежній Україні Всенародний День батька – свято порівняно молоде і отримало путівку в життя 18 вересня 2009 року і з того часу відзначається в третю неділю вересня, а засновницею цього чудового свята вважається місіс Додд, американка з міста Спокан (штат Вашингтон) , яка заявила про свято батька 19 червня 1910 року і цей день в багатьох країнах світу відзначається на офіційному рівні.

В бібліотеці панувала задушевна атмосфера спілкування з батьками, що разом зі своїми дружинами ведуть по життю дітей своїх. Голови сімейств Макарових (батько Сергій), Бандури (батько Володимир), Єлбаєва (батько Андрій), Басараб (батько Сергій), Тарасюк (батько Георгій) поділилися секретами виховання дітей у своїх сім’ях та підкреслили, що хоча сьогодні в суспільстві роль батька дещо занижена і на батьків іноді покладено тільки основне матеріальне забезпечення родини та вони в тісному партнерстві з мамою беруть участь в усіх процесах збереження життя дітей, їх виховання, проявляючи батьківську любов та турботу. Бібліотекар висловила свою шану та захоплення батькам багатодітних родин, а саме Сергію Басараб, який разом із мамою Наталею виховують четверо дітей (Назара-26 р., Ірину -18р., Анну – 14р. та дворічного Михайлика, з яким і завітали на свято) та Георгію Тарасюк, який разом із мамою Анною виховують троє діток (Софійку, Арсена та Златочку).

Поступово діалог з користувачами перетворився на справжнє свято із іграми та батьківськими забавами і святкування його перемістилося на майданчик біля бібліотеки. Особливо цікавими були конкурси:
– “Мій татусь каже, що я його сонечко..”(батько старався сказати своєму чаду найбільше пестливих та ніжних слів);
– “Ми з батьком одна команда” (спортивні забави);
– “Ми з батьком джентльмени”( батьки з синами говорили компліменти своїм матусям);
– “Малюємо разом із татом, малюємо для тата”(малюнок на асфальті) та інші. Авторитет батька відчувався в усьому.

Невгамовна малеча малювала, бігала, веселилась, каталася на самокатах та найбільше уподобали атрибут свята кольоровий дитячий намет, де забавлялись іграшками і звідки їх можна було виманити тільки смаколиками, якими щедро всіх вгощали працівники бібліотеки.

Закінчуючи, бібліотекар наголосила, що відзначаючи Всенародний День батька, ми висловлюємо свою особливу шану загальнолюдським сімейним цінностям і особливо в важкий час війни, чоловікам батькам учасникам ООС і побажала, щоб у Україні все менше і менше було холоду сирітства і щоб усі батьки живими і здоровими поверталися до своїх діток.
Цікавим доповненням до заходу були: книжкова виставка “Тато захисник своєї сім’ї та своєї країни” та бібліовітрина із світлинами, а також виставка міні – постерів (художньо оформлених плакатів) ”Я люблю свого тата”( які розвіювалися на вітрі, так, як бібліотекарі вправно розмістили їх на гілках кущів).
Цікавий, змістовний та веселий захід підготовлений для широкого кола користувачів. Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top