Другий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року»

18 березня у Центральній міській бібліотеці для дітей відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року».

Конкурс розпочався о 14.00 годині. Учасники конкурсу презентували свої улюблені книжки, а компетентне журі оцінювало виступи. Також діти виконали тести на знання літератури в цілому. Конкурс проводиться для того, аби підняти інтерес до читання, привернути увагу громадськості до бібліотек та нагородити активних читачів.

Конкурс «Найкращий читач року» проводиться у бібліотеці не вперше. Вже 10 років поспіль кращі читачі з усіх бібліотек Івано-Франківська збираються тут для того, щоб обрати найкращого читача, який буде гідно представляти місто на наступному етапі конкурсу в обласній бібліотеці. Це конкурс, змагання. Але змагання кращих з кращими. Приємно бачити стільки читаючих дітей, таких гарних, усміхнених. Улюблений дитячий письменник В.Нестайко казав: «Незалежність України залежить від української дитячої літератури». Від літератури, яка несе добро і світло читачам, допомагає в становленні справжнього громадянина України. Навіть серія книжок з’явилась «Нестайко радить прочитати». У цю серію потрапили найкращі дитячі письменники як вітчизняні, так і зарубіжні. На конкурсі саме такі книжки презентували конкурсанти. А відтак змагання перетворилося у свято спілкування, у обмін думками про найприємніші для дітей твори.

 

Учасники конкурсу боролися за 1 місце, а також за перемогу у різноманітних номінаціях. Організатори конкурсу подбали про те, аби не залишити жодні таланти поза увагою – чи то артистизм, чи філософський підхід, чи експресивність виступу чи завоювання глядацьких симпатій. Проте основною дійовою особою на конкурсі була, звичайно ж, її величність Книга.

Діти охоче презентували свої улюблені книжки. Щиро та довірливо відкривали свої думки з приводу прочитаного. 25 учасників конкурсу, 25 різних за жанром книжок змінювались одна за одною: літературна казка, історико – пригодницькі твори, фентезі, пригодницько – детективні оповідання. Калейдоскоп вітчизняних та зарубіжних письменників та їхніх творів промайнули в уяві учасників конкурсу крізь сприйняття та презентацію оповідача. В.Нестайко, Р.Дал, А.Кокотюха, С.Кінг, І.Роздобудько, Дж.Стронг, Дж.Ролінг, Л.Воронина тощо.

 

Журі намагалося бути вимогливим. Але це зробити було дуже важко, адже кожна дитина була неповторною.

І все ж літературні бої завершилися перемогою двох конкурсантів:

1 місце у категорії 6-ті класи зайняв Бойчук Станіслав, що представляв філія по роботі з дітьми;

1 місце у категорії 7-мі класи зайняла Равлюк Юлія, що представляла бібліотеку – філію № 3.

Вони будуть представляти місто Івано-Франківськ на обласному конкурсі.

Усі учасники конкурсу були нагороджені Подяками від міського управління культури та книжками.

Гостями події були цікаві люди зі сфери мистецтва. На конкурс завітала письменниця та викладач Деркачова Ольга. Вона поділилася із учасниками конкурсу тонкощами праці митця та прочитала власний твір про роздуми дитини з окупованого Криму.

Викладач музичної школи № 1 по класу гітара Назар Михайлюк та його вихованець створили своїми виступами доброзичливу та дружню атмосферу.

 

Батьки конкурсантів, бібліотекарі, гості заходу – усі присутні підтримували конкурсантів та надихнулися на читання хороших книжок.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top