“Добрий лікар дасть пораду”

09.08.2017 року з 12.00 до 13.00 години в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) проходив прийом у бібліолікаря “Добрий лікар дасть пораду”. Цей бібліотерапевтичний захід мав  на  меті  показати нову грань книжки, її позитивний вплив на життя та здоров”я людини.

Бібліотерапія з’явилася багато років тому. При вході до бібліотеки єгипетського фараона Рамзеса II висіла табличка: «Ліки для душі». Так ще в далекі часи розуміли значення книги. Лікування за допомогою книг застосовувалося  в перших бібліотеках Греції. Піфагор – великий учений-математик і відомий цілитель – поряд з травами і музикою успішно використовував вірші для лікування ряду захворювань.

І все ж,   наша бібліотерапія  була покликана подарувати мешканцям мікрорайону гарний настрій, усмішку бібліотекаря та створити бажання зайти до бібліотеки і продовжити зустріч з книгою.

Бібліотерапія пропонувала книги-ліки від депресії, від стресу, від безсоння, лікування романами: “літературні ліки від А до Я”,“казкотерапія”.

Люди підходили, оглядали книги, спілкувалися з бібліотекарями, висловлювали думку, що захід неординарний але досить цікавий і потрібний.

Відповідальна за проведення заходу Ліктей Н.К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top